SkanPers kommunikation

Skanpers.no
Mitandi klinikken

Familien Oldebråten jobber på privat dugnad med å forbedre klinikken på Mitandi. Vi befinner oss i Rwenzorifjellene
i Uganda, på grensen til Kongo - et område med store helsemessige og humanitære utfordringer. Nå trenger de hjelp til å drive og gjøre Mitandi-klinikken enda bedre – og søker derfor leger og jordmødre som ønsker å gjøre en innsats.

På Mitandi får du gratis kost og losji i et av verdens vakreste fjell-, safari- og turområder. Du vil få meningsfulle, givende og lærerike opplevelser du aldri vil glemme.
Her fyller du ikke bare opp minnekortet, men hjertet også. Du vil få mange nye venner – og du får bruke yrket ditt til å hjelpe folk som virkelig trenger det. Les mer om Mitandi »

Klinikken har fokus på trygge fødsler, prevensjon, familierådgivning, vaksinasjon, malaria, HIV og behandling av sykdommer og skader.

Mitandi klinikken| SkanPers.no
Mitandi klinikken| SkanPers.no
Mitandi klinikken| SkanPers.no

Helse er helt grunnleggende for et samfunn.
En gammel klinikkbygning fra 1950 sto på Mitandi. Her fantes ingenting – verken medisiner, utstyr eller dyktige helsearbeidere. Vi jobber jevnt og trutt med å forbedre klinikken. I dag har klinikken sykestuer, fødestue og ny mor- og barnavdeling.
Vi har jordmor og dyktige helsearbeidere på stedet. Nesten ingen barn eller mødre
dør under fødsel på klinikken. Stadig flere benytter prevensjon og gamle holdninger
er i endring på dette området. Dog - vi er ikke ferdige. Vi trenger stabil vannforsyning,
mer elektrisitet, dyktig lege og bedre administrasjon på stedet.

Mitandi er et lite sted på 1800m høyde i Rwenzorifjellene vest i Uganda.
Det tar 6 timer med bil til Mitandi fra hovedstaden Kampala eller flyplassen Entebbe. Over Mitandi ruver snødekte fjelltopper med isbreer opp til 5109m.
Nedenfor ligger savannen med løver, elefanter og innsjøer fylt til randen av fisk, flodhester og krokodiller. Vakker natur, rikt dyreliv og vennlige mennesker kjennetegner Uganda som Winston Churchill betegnet som «The Pearl of Africa».

Tore og Vigdis Oldebråten
Dagens prosjekter på Mitandi startet i 2002 og drives på privat dugnad av Christin Oldebråten og foreldrene Tore og Vigdis Oldebråten. Tore er snekker og familien dro til Uganda i 1987 for å bygge 10 barneskoler i fjellene. Da skoleprosjektet var over, ble Tore og Vigdis boende på Mitandi hvor de hadde bygget seg et hus i fjellsiden.
Målet var å leve et enkelt, men meningsfylt liv og bidra til å forbedre lokalsamfunnet ved Mitandi. Uten lønn av noe slag ble løsningen å bygge tre små hytter i fjellsiden
til overnattingsgjester. Gjestene gjør det mulig for Tore og Vigdis å bo på Mitandi og drive prosjekter på stedet.

Fadderbarnordningen gir viktig drahjelp til mange skolebarn i Månefjellene. Man betaler 400 kr i året per fadderbarn. Halvparten går til å forbedre klinikk, skole og bibliotek.
Nå lærer flere å lese og skrive på skolen. I biblioteket kan alle skolebarna låne ordentlige skolebøker, sitte på benker og skrive i kladdebøker. Tidligere satt barna på steiner under et stort tre og repeterte det læreren ropte ut.

Legeordningen på Mitandi-klinikken      ♥      Bli fadder for et skolebarn      ♥      Støtt arbeidet på Mitandi      ♥      Følg Mitandi på Facebook

Vi søker leger og Jordmødre »