SkanPers kommunikation

Skanpers.no

Blogg

Jakter mennesker gjennom ny app

Jan 13, 2014

Vil tjene på å gjøre kontakten enklere for hodejegere. 
Gründernes Hus er en organisasjon som hjelper idéspirer til å sette ideene sine ut i livet.  Stortingsrepresentant og nestleder i Frp, Ketil Solvik-Olsen, sa tidligere i år at de ville satse stort på huset som rommer mange norske gründere.

En av nylanseringene til organisasjonen er Instacruit, hvor det er Niklas Lerner som er gründeren bak selskapet.

Gründernes Hus skal ha betydd mye
Instacruit er en app som skal gjøre at de som rekrutterer konkurrerer om deg. Tjenesten skal gi de som rekrutterer direkte tilgang til talenter som sitter i jobb og som har sagt ja til å motta jobbtilbud.

- Å være på Gründernes Hus har hjulpet meg på mange forskjellige måter. Fremfor alt kompetansen som sitter i huset, det gigantiske nettverket og den hjelpen man får når man har spørsmål. Jeg har også fått et stort nettverk både nasjonalt og internasjonalt, sier Lerner til Nettavisen NA24.

Lerner har tidligere sittet på Gründernes Hus som rekrutterer og støttet andre gründere med kompetanse. Dette førte til at han selv utviklet Instacruit på huset.

- Uten at sjefen din ser det
Instacruit er en app som skal gjøre at rekruttererne konkurrerer om deg. Tjenesten skal gi rekrutterere direkte tilgang til talenter som sitter i jobb og som har sagt ja til å motta jobbtilbud. 

- Mange er passive jobbsøkere og orker ikke å sende søknader og CV-er. Prosessen er for tung og tidkrevende, men de vil likevel gjerne bli kontaktet. Det er disse headhuntere og rekrutterere vil komme i kontakt med, forteller Niklas Lerner.

Instacruit reklamerer med at «på 60 sekunder forteller du dem at du er åpen for nye jobbmuligheter (uten at sjefen din ser det)».

For å registrere seg som bruker må man fylle inn en del informasjon om seg selv. Blant annet hvilke type jobber man er på jakt etter og i hvilken bransje. Nettavisen registrerer at det likevel mangler noen bransjer i valgalternativene, blant annet arbeid innenfor media. Det finnes heller ingen journalistkategori.

Etter man har fylt ut skjema er det ikke mye mer å gjøre. Ma må rett og slett vente på å bli kontaktet av rekrutterer via mail eller telefon.

- Allerede blitt en suksess
- Potensialet er veldig stor da målgruppen, passive jobbsøkere, representerer 80 prosent av arbeidsmarkedet verden over. Bare i Norge regner vi med 100.000 registrerte brukere i løpet av 2015, sier Lerner.

Kort tid etter at appen ble lansert betegner investor og initiativtaker til Gründernes Hus, Odd Moe, tjenesten som et suksesscase for organisasjonen.

Odd Moe er investor og initiativtaker til Gründernes Hus.
Han mener Instacruit er et suksesscase for organisasjonen.
 

- Vi har allerede begynt å jobbe med vårt nettverk av investorer og partnere utenfor Norge for å være med på hjelpe til med lanseringen av tjenesten. Suksessen for oss vil ligge i at Instacruit lykkes og kanskje på sikt vokser ut av huset. Dette er et av parametrene vi også ønsker å bli målt på, sier Moe til Nettavisen.

Lerner synes det er hyggelig at Moe kaller dem for en suksess så kort etter lansering.

- Jeg håper og tror det er på grunn av den etableringen som er gjort og den mottakelsen av markedet. Også interessenter fra Sverige og England ser potensialet for en slik løsning og tar kontakt. Å bruke mobilteknologien er noe av det viktigste innenfor talent-management verden over og vi ser behovet hos forbrukerne, sier Lerner.

- Tiden er inne for mobilrekruttering, enkelt og greit.

Skal løse det største problemet
Lerner forteller mener at denne tjenesten løser arbeidsmarkedets største problem.

- Det er en grunnleggende problematikk i bransjen at tilgangen til jobbsøkere ikke er god nok. Den problematikken løser jeg med denne typen løsning som fokuserer på å gjøre tilgjengeligheten større for brukerne, sier Lerner.

Tjenesten ble lansert i desember og siden da skal responsen ha vært enorm.

- Instacruit har blitt tatt veldig godt imot på markedet, både fra passive jobbsøkere og fra kundene, sier Lerner.

Målet er å gjøre tjenesten global allerede i 2014.

- Applikasjonen er globalt tilpasset, da alt er på engelsk. Hvem som helst kan bruke appen og registrere seg for å bli kontaktet av norske headhuntere. Vi vil tilrettelegge for at man kan møte rekrutterer over hele verden fra og med neste år, sier Lerner.

Kilde:NA24.no

SkanPers er stolt samarbeidspartner til Instacruit.Category: Du som leder

Tanker?

Posted by Wenche Wang on
Hi !
Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.